Cuina
La cuina a la sal s'utilitza des de l'antiguitat al Meditarrani occidental, on abunden les salines. Amb aquest procediment, els aliments queden molt sucosos i tendres, la sal absorbeix la grasa i transmet el seu aroma iodat.


Pollastre a la sal

        Primer es buida completament l'interior del pollastre i es lleva la grasa que queda en l'obertura. Introduir el romaní i el llimó a l'interior (el llimó partit en dos trossos). Fregar amb un all pelat tot l'exterior del pollastre. Es prepara una mescla de sal i clara d'ou: per cada kg. de sal, 2 clares d'ou. Es posa el pollastre en una font per a forn en el qual prèviament haurem preparat una base de sal d'1,5 cm aproximadament i s'acaba cobrint de sal totalment el pollastre. S'escalfa el forn a uns 200ºC i s'introdueix la font. Fornejar a foc mitjà durant una hora més o menys segons la mida del pollastre.

        Una vegada cuit, retirar la capa de sal. Afegir la guarnició que es desitgi i llest per menjar!

INGREDIENTS

-. Un pollastre de 1,5 kg.
-. 3 kg de Sal Torres triturada per a cuina a la sal.
-. 2 clares d'ou per cada kg de sal.
-. branqueta de romaní, 1 llimó i 1 all.

Consell: per a retirar la sal que s'aferri a la font, deixar-la en remull tota la nit.Llobarro a la sal

        En una safata posam una capa gruixuda de sal i col·loquem el llobarro damunt, la cobrim amb una altra capa gruixuda de sal. Si volem aconseguir una crosta més compacta, i en conseqüència, més senzilla de retirar, afegim una clara d'ou a la sal en un bol abans de cobrir el peix. Introduïm la safata en el forn a uns 200º durant 30 minuts, fins que vegem que s'ha creat una espècia d'armadura.

        Una vegada aconseguit això, treiem el llobarro d'aquesta armadura i li llevem la pell, etc. per tenir llests el que serien els filets de llobarro. I ja entraríem en la segona part de la recepta que seria la guarnició, en aquest cas tallarem les patates i la ceba en rodanxes no gaire gruixudes, les saltejarem uns minuts en la paella juntament amb una mica d'all.

        I ja tenim llesta aquesta saborosa recepta de Llobarro al Forn a la sal, llesta per emplatar!

INGREDIENTS


-. 3 kg. Sal Torres triturada per a cuina a la sal.
-. 2 clares d'ou per cada kg. de sal.
-. 1 llobarro
-. 2 patates grans 
-. 1 ceba
-. Oli